Serile de Comunicare Nonviolentă

Am dat peste Comunicarea Nonviolentă (CNV) prin anul al treilea de facultate, atunci când mi-a căzut în mână cartea lui Marshall Rosenberg, Comunicarea Nonviolentă – Un limbaj al vieții. Apoi am participat la un workshop intensiv și la o serie de întâlniri de practică, unde am cunoscut oameni de care m-am simțit imediat legată prin valori și idei. Alături de ei învăț să privesc altfel oamenii din jurul meu și relațiile dintre oameni, având drept punct de pornire cuvintele lui Marshall Rosenberg:

„Tot ceea ce facem este în slujba nevoilor noastre. Când extindem acest simplu concept și asupra celorlalți, ne dăm seama că nu avem dușmani, că ceilalți nu fac decât ceea ce știu ei mai bine pentru a-și împlini propriile nevoi.”

„Toată violența din lume derivă din faptul că oamenii se amăgesc cu gândul că durerea lor este provocată de alți oameni care, drept urmare, merită pedepsiți.”

„Încerc să nu ascult niciodată ce cred ceilalți despre mine. Mă bucur mai mult de viață când petrec cât mai puțin timp gândindu-mă la părerile altora la adresa mea. În schimb, mă duc direct la nevoile ce se ascund în spatele opiniilor lor. Și atunci, brusc, sunt într-o altă lume.”

Dacă v-am făcut curioși, vă invit să aflați cum puteți învăța și practica un nou mod de relaționare, autentic, profund și empatic:

Asociația pentru Comunicare Nonviolentă te invită joi, 21 octombrie, între orele 18:30 – 21:30, la primul dintre cele 6 ateliere în care vom aplica Comunicarea Nonviolenta în diversele aspecte ale vietii noastre.

Tema serii: Comunicarea Nonviolentă în relația mea cu… mine

CNV ne oferă un model practic și eficient de a aduce mai multă armonie și bucurie în relația cu propria persoană, pentru ca apoi săa ne bucurăm de legături mai frumoase și mai împlinite cu cei ce ne înconjoară.

Trainer: Monica Reu este fondatorul și președintele Asociației pentru Comunicare Nonviolentă, precum și primul trainer român certificat de Center for Nonviolent Communication. Este formator autorizat CNFPA și facilitează workshop-uri de CNV din anul 2005, împărtășind metoda în cursuri deschise, grupuri de practică, tabere de familie, școli și instituții. Vor asista membrii grupului de practică ACNV.

Locație: Studio Pronatalita, Bulevardul Dacia nr.103, etaj 1, interfon 03 (vizavi de Piața Spania)

Taxa de participare: 75 lei/atelier sau 400 lei/întreaga serie

Deoarece este vorba de un seminar practic și interactiv, numărul de locuri este limitat la 15 persoane. Dacă dorești să ni te alături, te rugăm să îți confirmi participarea la adresa de e-mail: asociatiacnv@yahoo.com

Despre Serile de Comunicare Nonviolentă

Pentru cei ce își doresc să deprindă bazele CNV și să integreze metoda concepută de Marshall Rosenberg în viața de zi cu zi, am conceput programul Serile de Comunicare Nonviolentă, o serie de 6 ateliere în care vom aborda CNV din diverse perspective. Iată datele și temele următoarelor întâlniri:

1. Comunicarea Nonviolentă în relația mea… cu mine. Joi, 21 octombrie

2. Comunicarea Nonviolentă în relația cu copiii. Joi, 28 octombrie

3. Comunicarea Nonviolentă în relaţia cu părinţii noştri. Marţi, 9 noiembrie

4. Comunicarea Nonviolentă în relaţia de cuplu. Marţi, 16 noiembrie

5. Comunicarea Nonviolentă în viaţa profesională. Marţi, 7 decembrie

6. Comunicarea Nonviolentă şi spiritualitatea. Marţi, 14 decembrie

Lasă un comentariu