Comunicarea Nonviolentă în relația cu copiii

Aseară am avut bucuria de a participa la prima seară de Comunicare Nonviolentă, alături de Monica și de câțiva oameni curioși să afle mai multe despre acest mod de a comunica empatic și profund. A fost o seară minunată, în care am descoperit lucruri neașteptate despre noi înșine, ne-am conectat la sentimentele și nevoile noastre și ne-am umplut rezervoarele de empatie. A fost doar primul pas înspre o relaționare profundă și plină de sens cu ceilalți, însă un pas crucial, având în vedere că numai o persoană care se bucură de pace și armonie în interior le poate răspândi în exterior.

Următoarea seară este dedicată relaționării cu prichindeii de ieri și de azi și se adresează părinților care și-ar dori să poată rezolva pașnic și constructiv conflictele, să încurajeze cooperarea și să creeze o atmosferă armonioasă în familie. Având în vedere tema serii, care mi-e foarte dragă, eu una voi fi acolo fără îndoială. Iată și invitația pe care v-o lansăm:Asociaţia pentru Comunicare Nonviolentă (ACNV) te invită joi, 28 octombrie, între orele 18:30 – 21:30, la o seară de comunicare empatică.

Tema serii: Comunicarea Nonviolentă în relaţia cu copiii

Una dintre cele mai importante relații în viață este, fără îndoială, cea cu copiii noștri. Dacă vrei să exersezi un mod de a comunica ce încurajează compasiunea, sprijină cooperarea și stimulează motivația interioară, vino alături de noi. Vei afla cum îți poți imbogăți interacțiunea cu cei mici prin valori nonviolente și un model cât se poate de practic și de eficient.

Trainer: Monica Reu este fondatorul şi preşedintele Asociaţiei pentru Comunicare Non-violentă, şi primul trainer român certificat de Center for Nonviolent Communication. Este formator autorizat CNFPA şi facilitează workshop-uri de CNV din anul 2005, împărtăşind metoda în cursuri deschise, grupuri de practică, tabere de familie, şcoli si instituţii. Vor asista membrii grupului de practică ACNV.

 

Locaţie: Studio Pronatalita, Bulevardul Dacia nr.103, etaj 1, interfon 03 (vizavi de Piața Spania)

Taxa de participare: 75 lei/atelier

Deoarece este un seminar practic şi interactiv, numărul de locuri este limitat la 15 persoane. Dacă doreşti să ni te alături, te rugăm să îţi confirmi participarea la adresa de e-mail: asociatiacnv@yahoo.com

 

Despre Serile de Comunicare Nonviolentă

Pentru cei ce îşi doresc să deprindă bazele CNV şi să integreze metoda concepută de Marshall Rosenberg în viaţa de zi cu zi, am conceput programul Serile de Comunicare Nonviolentă, o serie de şase ateliere în care vom aborda CNV din diverse perspective. Iată datele şi temele următoarelor întâlniri:

– Comunicarea Nonviolentă în relaţia cu copiii. Joi, 28 octombrie

– Comunicarea Nonviolentă în relaţia cu părinţii noştri. Marţi, 9 noiembrie

– Comunicarea Nonviolentă în relaţia de cuplu. Marţi, 16 noiembrie

– Comunicarea Nonviolentă în viaţa profesională. Marţi, 7 decembrie

– Comunicarea Nonviolentă şi spiritualitatea. Marţi, 14 decembrie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s